• 051 50 04 13
  • Esenstraat 18 8650 Houthulst
  • info@voedershillewaere.be

Hoe het allemaal begon…

 

In het jaar 1954 hebben Frans Hillewaere en Henriette Swaenepoel de zaak opgestart. Ze deden handel in kolen en verkochten voeders voor Ostyn en Vanden Avenne.

Frans ging op baan met brommer, en bezorgde de bestellingen met paard en kar.

Frans paard en kar 1

Bedford vrachtwagen

Gerard.jpg

 

Jean-Pierre Hillewaere is als enige zoon van Frans en Henriette in het jaar 1960 geboren. In het jaar 1962 werd een varkensstal gebouwd in de Esenstraat 18 in Klerken.

Om de voeders te verhandelen in bulk werd een Bedford vrachtwagen aangeschaft. Deze werd bestuurd door Gerard Swaenepoel (broer van Henriette).

Hij was eerst chauffeur bij Voeders Hillewaere. De laatste 10 jaar van zijn loopbaan was hij actief als molenaar.

De eerste silotoren

 

In het jaar 1974 werd de eerste loods met molen gebouwd om zelfstandig voeders te produceren.

Jean-Pierre Hillewaere en Christa Veracx zijn in het jaar 1981 in het huwelijksbootje gestapt en hebben de zaak overgenomen.

Ze kregen een zoon Gregory en dochter Lindsay. Door verhoogde vraag naar veevoeders en om de capaciteit te verhogen werd in het jaar 1984 de eerste silotoren van de veevoederfabriek gebouwd.

In het jaar 2004 is zoon Gregory gehuwd met Virginie en zijn zij samen met Jean-Pierre en Christa aan het roer gekomen van het bedrijfsbeleid. Een tweede silotoren werd aan de eerste gebouwd om de groei- en opslagmogelijkheden verder te optimaliseren.

loods2-voedertoren-hillewaere2

Uitbouw

hillewaere4

 

De fabriek werd volledig geautomatiseerd via het systeem van Digimatic met een varkens-, rundvee- en medicatielijn dit zowel in meel- als in korrelvorm.

Sinds het jaar 2016 wordt de productiecapaciteit verhoogd door combinatie van dagwerk in combinatie met een nachtploeg.

Het rollend materieel bestaat momenteel uit 3 bulkopliggers en 1 tandem voor het leveren van veevoeders, 2 kippers voor het bijhalen van grondstoffen, 1 mestopligger voor het transporteren van mest, effluent en/of water, 1 laadvrachtwagen voor het transporteren van zakgoed en containers voor meststoffen alsook twee kalkstrooiers.

De toekomst...

 

 

Teneinde de opslagcapaciteit en de productie nog te verhogen zijn de eerste stappen gezet om de veevoederfabriek nog verder uit te bouwen.

Zodoende wordt het machinepark gemoderniseerd om te kunnen inspringen op alle actuele en relevante wijzigingen in de veevoedersector om de klant optimaal te kunnen bedienen in service en kwaliteit.

Luchtfoto bedrijf